Crazy bold and Grey, going back where we started

 
 
 
 

 

Naast bedrijfs- en privé sponsors zijn er bijzondere intiatieven opgezet door de Mbande Clinic Sponsors om geld voor het project in te zamelen.

In december 2005 hebben we een verzoek ingediend bij de NCDO (Nationale Commissie voor internationale samenwerking en Duurzame Ontwikkeling). Zij hebben een speciaal programma gericht op kleinschalige plaatselijke activiteiten (KPA). In dit programma bestaat de mogelijkheid het ingezamelde geld te laten verdubbelen door de NCDO. Het door ons ingediende projectplan voldeed aan de eisen en de NCDO heeft toegezegd het ingezamelde geld te verdubbelen tot een maximum van 20.000 euro. Laten we dus met z’n allen proberen 20.000 euro bij elkaar te krijgen zodat we het gehele project ter waarde van 40.000 euro kunnen uitvoeren.

Lege flessen actie op de Zevensprong - Best (NL)Klik hier
Nutsschool De Zevensprong in Best is op 10 april begonnen met een sponsor actie voor het Mbande Village Clinic Project. De school doet dat door middel van een “lege flessen actie”. Op 12 en 13 april hebben Paul en Meta (opa en oma van Sil Lapperre uit groep 2) alle groepen voorlichting gegeven over WATER in afrika. De leerlingen hadden veel leuke en goede vragen. Ook hadden de leerlingen veel belangstelling voor de Landrover die de reis door Afrika (30.000 km) gaat maken.
De school streeft er naar op 28 april a.s. het flessen record van vorig jaar (ruim 1700 flessen) te doorbreken. Wij wensen de leerlingen, hun docenten en hun ouders veel succes!!

Voordracht op Alumnidag - Eindhoven (NL)
Op 21 april j.l. hield Paul een voordracht over Globalisation op de Alumnidag van de Technische Universiteit Eindhoven. Bijna honderd afgestudeerden waren bij de lezing aanwezig en gingen na afloop met Paul in discussie over de gevolgen van Globalisatie voor minder-ontwikkelde landen.

Africa Drinks - Eindhoven (NL)
Leden van de studievereniging Intermate van de Technische Universiteit Eindhoven hadden op 2 februari 2006 het “Internaat” omgebouwd tot een jungle. Tropische planten waren over de hele TU/e uit werkkamers van docenten gesleept, maar verrassend veel studenten hadden ook hun “exotische knuffels” geleend.
Paul, als oud-docent Ontwikkelingsproblematiek, gaf in deze omgeving een lezing over Afrika. Naar schatting van het bestuur trok de lezing een kleine honderd studenten. Tijdens de “Africa Drinks”-party na afloop van de lezing werd geld ingezameld voor het Mbande Clinic project in Tanzania. Door alle drankjes 20 – 30 cent duurder te maken, het plaatsen van een collectebak en het persoonlijk benaderen van alle docenten is het de studenten gelukt bijna € 500 in te zamelen. Een prachtig resultaat.

 

Paastakken verkoop - Veldhoven (NL)
Rond de Paasdagen heeft Jolanda, net als in de Kerstperiode, paasstukjes gemaakt en paastakken verkocht. De opbrengst komt ten goede aan het Mbande Village Clinic project.
Wij hopen dat veel mensen de smaakvolle, met natuurlijke materialen gemaakte stukjes zullen kopen.

Kerststukjes actie - Veldhoven (NL)
Jolanda Nuytens-Kouwenberg en haar familie zijn druk in de weer om Kerstukjes te maken en vervolgens te verkopen. De opbrengst wordt gedoneerd aan het Mbande Clinic project. Middels deze weg willen wij de Families Nuytens en Kouwenberg, en in het bijzonder Jolanda bedanken voor hun enthousiaste en sympatieke intiatief! Bekijk de foto's op de aparte pagina.


PC Zijlwijk basisschool - Leiden (NL)
Op de PC Zijlwijkschool in Leiden wordt jaarlijks een Kerstcollecte gehouden. Dit jaar heeft de school het Mbande Clinic project gekozen als sponsor doel. De school kiest er bewust voor om de kinderen betrokken te krijgen in dergelijke initiatieven. Dit met als doel om de kinderen bewust te laten worden van de wereld om hun heen. Op verzoek van de school zijn Paul en Meta met Wa Bashasa naar Leiden gereden om de school te komen bezoeken. Gedurende de dag hebben Paul en Meta elke klas afzonderlijk met een bezoek vereerd om te vertellen over hun reis, Afrika, het Mbande ziekenhuisje en de doelen van het Mbande Clinic project. Bekijk ook het fotoverslag van de voorlichtingsdag en de overhandiging van het sponsorgeld.

Kabelkrant - Leiden (NL)
Jaap Bol kwam met het idee om de foto's van het bezoek aan de PC Zijlwijkschool te sturen naar de lokale kabelkrant van Holland Centraal. 48 uur lang waren de foto's van het bezoek te zien op de kabeltelevisie van Leiden en omstreken. Het aanbrenggeld komt ten goede van het Mbande Clinic Project. Het heeft tot veel enthousiaste reacties geleid!

 


| Home | Contact | Sitemap |
| Nederlands | English|