africa overland road trip land rover series III

 
 

In december 2011 zal het 5 jaar geleden zijn dat wij veilig terugkeerden in Nederland na onze Africa Crossing van 2006. Sinds die tijd is het er niet meer van gekomen om onze website te vernieuwen en daarvoor bieden we onze verontschuldigingen aan. Maar … nu is er eindelijk een update!

Na onze reis in 2006 hebben we onze Land Rover Series III - Wa Bashasha - verkocht aan een jong stel in Nederland. Zij zorgen op een fantastische manier voor ons oude werkpaard en zijn er vorige zomer zelfs weer mee naar Noord Afrika gereden. Drie jaar lang hebben wij het bij onze Land Rover Discovery gehouden, maar vorig jaar werd het ons toch te sloom en kwam weer een Series III bij. Deze keer een 6-cilinder stationwagen uit 1976 met maar 16.000 km op de klok. We hebben hem Wa Bashasha II genoemd en er is en goede kans dat we hem in de loop van 2011 naar Namibië verschepen.

Afrika is natuurlijk nooit echt uit onze gedachten en in 2010 besloten we om toch een huis in Namibië te laten bouwen. Villa Kiara, een naam die onze kleinkinderen bedachten, is gelegen aan het Oanob meer in Centraal Namibië. Als wij er niet zijn kan het huis gewoon gehuurd worden en binnenkort zetten we een brochure op deze website. Kom gewoon eens kijken hoe een van de mooiste plekjes op de wereld er uit ziet!

Villa Kiara heeft een zitkamer, eetkamer, keuken en een studeerhoek. Er is een kleine bibliotheek met boeken over de mensen, de geologie, de flora en de fauna van Namibië. De master bedroom heeft een badkamer met ligbad en een douchecabine. De twee kleinere slaapkamers hebben ook elk hun eigen badkamer. Het grote terras en de gezellige barbecueplaats zijn op palen gebouwd en kijken uit over het meer. Het huis heeft een eigen toegang tot het water en zwemmen, zeilen en vissen kun je dus naar hartenlust. Alles is ingericht voor 6 personen. Ideaal dus voor een familie met kinderen of twee echtparen.

Paul’s nieuwe boek - Het Oog beschermt het Hart: Dagboek van een Levensreis door Afrika - zag in het najaar van 2010 het licht bij uitgeverij Free Musketeers. ISBN: 978-90-484-1477-2. Het is niet alleen het verhaal van onze Afrika reis in 2006, maar tevens het verhaal van een leven lang werken in en met Afrika. Het boek is ook te bestellen bij www.freemusketeers.nl , www.bol.com en andere internet boekhandels. De opbrengsten van het boek worden weer gebruikt voor het Mbande Clinic Project in Tanzania.

Veel mensen weten dat wij 10 jaar lang in Mozambique voor Sena Sugar Estates hebben gewerkt en Paul is nu bezig met een boek over de geschiedenis van deze suikerplantage: Sweet Bitterness: Rise and Demise of the Hornung Sugar Empire in the Zambezi Delta (1888-1988). Binnenkort komt er nog wat nieuws over het boek op deze website.

We vinden het geweldig dat zo veel mensen onze website blijven bezoeken, minder dan 5000 per jaar zijn het er nooit geweest, en zullen alles weer een beetje gaan bijhouden.

Take care all of you, wherever you are in the world!

Meta & Paul Lapperre


(Type het gewenste emailadres over in uw emailprogramma).

 

 

 

 

 

Laatste wijziging 5 maart 2011

 

| Home | Contact | Sitemap |
| Nederlands | English|